Best of 2017


Om het jaar 2017 af te sluiten heb ik besloten om een blog te schrijven. Hier op deze pagina kun je in het kort mijn verhaal lezen over mijn ervaring met al het post dat ik in 2017 heb ontvangen en verstuurd.

Het jaar 2017 begon heel rustig wat betreft het aantal verstuurde en ontvangen post. Medio 2017 kreeg ik een aantal penvriendinnen erbij. Waaronder twee snailmail penvriendinen eentje uit Nederland en eentje uit België. Het was af en toe best lastig voor mij om een thema te bedenken aangezien ik voor beide penvriendin dezelfde letter had. Ik had in 2017 in totaal 3 snailmail penvriendinnen en ik denk een stuk of vijf penvriendinnen waarmee ik met regelmaat brieven schrijf. Na een aantal maanden besloot penvriendin uit België te stoppen met  snailmailen, ze vond het minder leuk of iets dergelijks. Tot mijn verbazing stuurde ze mij in de zomer weer een bericht of ik door wou gaan met snailmailen. Dus weer opgepakt, we zijn nu bij de letter T beland.

Van haar kreeg ik laatst de S van stickers, erg leuk. Ik heb nog geen idee wat voor thema het word, begin 2018 pak ik dat weer op. De feestdagen staan voor de deur even wat meer tijd besteden aan mijn gezin. Met een penvriendin zijn we aan het einde van de ABC snailmail gekomen, als laatst kreeg ik de Z van zon van haar. Dat kan ik inderdaad gebruiken.
Toen ik in de zomer klaar was met verhuizen, kon ik niet wachten om weer te beginnen met knutselen. Ik ben zo blij met de knutselruimte die ik nu heb. Een paar maanden geleden kwam ik in contact met een mannelijke snailmailer. In de eerste instantie ging het om brief schrijven, maar vrij snel begonen we leuke dingen voor elkaar te knutselen. Ik moet zeggen dat ik niet snel contact legt met mannelijke postmaatjes (geen klik ermee). De reden dat het met hem klik is, omdat hij zich niet man maar ook niet vrouw voelt. Ik ben erg openminded. Ik zie hem als een van de meiden, we praten ook vaak over meiden dingen. Ik stuur hem ook vaak meidenspullen, zoals make-up. Ik vind het niet alleen leuk om te doen, maar ik vind ik ook best stom dat anno 2017 je als persoon niet kan kopen wat je wilt. De maatschappij is helaas niet zo ruimdenkend zoals ik. Als een man make-up wil kopen word je raar aangekeken. Als een vrouw mannen kleren koopt ook. Echt een onzin. Maar goed gelukkig kan ik hem op deze manier blij maken.


 Ik heb vorige week een aantal kerstkaarten gemaakt voor mijn vaste penvriendinnen en voor mijn penvriend(in) heb ik mijn allereerste Kerst Suprise gemaakt. Hij is 23 december jarig en het leek mij gewoon leuk. 25 december mag hij het open maken en aangezien ik ook eentje heb ontvangen van hem mag ik het pas de 25ste openen, gelukkig is het bijna zo ver lol.


Ooh en niet te vergeten kaartjes dat ik kreeg met mijn verjaardag en soms gewoon postkaartjes als een penvriendin ergens met vakantie was. Echte post is zeker leuker.

Snailmailen is meer dan alleen een hobby voor mij, is meer dan alleen maar post. Het is een manier voor mij om mensen te leren kennen. Het is een manier voor mij om mensen blij te maken met post. Daarom vind ik het ook leuk om zieke mensen, kinderen met een achterstand of iemand die heel lang getrouwd is of jarig is in het zonnetje te zetten. Dankzij de hulp van jullie is het mij geluk om in het jaar 2017 een heleboel personen in het zonnetje te zetten met leuke post. Super bedankt hiervoor, erg lief vind ik dat. In het jaar 2018 wil ik meer manieren vinden om andere blij te maken met post.
De actie met kerst om kaartjes te sturen naar ouderen is erg leuk, maar waarom een keer per jaar dat kan vaker vind ik.

Slakkenpost site is voor mij zeker een uitlaatklep, om even met iets anders bezig te zijn dan met mijn dagelijks leven. Zoals iedereen heb ik ook mijn up and downs, dus ik ben blij met deze hobby.

Om de eerste stap te zetten heb ik besloten om zelf een blog te schrijven, mijn allereerste :). Op instagram vroeg ik of er postmaatjes zijn (of ik nou met je schrijft of niet) die hun verhaal over snailmail en het jaar 2017 op papier wilde zetten. Ik vind het leuk om te lezen en ik denk dat andere mensen dat ook zouden vinden. 


Voor nu wens ik jullie allemaal fijne dagen en tot snails.

 

Ps. heb jij ook een verhaal dan hoor ik het graag.

Best of 2017-slakkenpost.nl
Alle ontvangen post van 2017

Reactie schrijven

Commentaren: 0