365 Dagen Post Project

Via Instagram kwam ik het profiel van Emilie Zonneveld tegen. Haar 365 dagen post project sprak mij meteen aan, ik was benieuwd naar het verhaal en de persoon erachter. Zodoende heb ik haar benaderd en gevraagd of ze gastblogger wil zijn voor mijn site. Ze reageerde heel enthousiast. Ze heeft een leuk verhaal over haar project geschreven en die wil ik graag met jullie delen.


 

 

Ik werd gevraagd door Gigi (slakkenpost.nl) om een een gastblog te schrijven over mijn 365 dagen post project.
Natuurlijk wou ik dat, graag zelfs.

 

 

Even iets over mij, mijn naam is Emilie, afgekort Eem, vandaar de naam van mijn bedrijf Atelier Eem. Ik ben geboren in Dordrecht, heb met mijn ouders en broer in Papendrecht en in Hilversum gewoond. In Hilversum heb ik mijn huidige partner ontmoet, tijdens mijn studie samengewoond in Utrecht en een huis gekocht in Nieuwegein. Daar zijn we getrouwd, heb ik naast een grote lieve bonusdochter die in Duitsland woont, nog twee lieve kinderen gekregen en wonen we daar nu met zijn allen én twee ondeugende katten. Ik heb Kunstbeleid- en Management gestudeerd, hou van kunst, creativiteit, teken en schilder graag, en heb een voorliefde voor quotes, kaarten en mooi papier. Ik werk op een IT afdeling, maar heb sinds 2016 een eenmanszaak,

Atelier Eem en verkoop ansichtkaarten, illustraties en quotes via mijn webshop en creatieve markten door het hele land.

Ik ben bezig van mijn hobby mijn werk te maken. Hoe fijn is dat! de naam van mijn bedrijf Atelier Eem.

Ik ben geboren in Dordrecht, heb met mijn ouders en broer in Papendrecht en in Hilversum gewoond.

In Hilversum heb ik mijn huidige partner ontmoet, tijdens mijn studie samengewoond in Utrecht en een huis gekocht in Nieuwegein. Daar zijn we getrouwd, heb ik naast een grote lieve bonusdochter die in Duitsland woont, nog twee lieve kinderen gekregen en wonen we daar nu met zijn allen én twee ondeugende katten. Ik heb Kunstbeleid- en Management gestudeerd, hou van kunst, creativiteit, teken en schilder graag, en heb een voorliefde voor quotes, kaarten en mooi papier.

Ik werk op een IT afdeling, maar heb sinds 2016 een eenmanszaak, Atelier Eem en verkoop ansichtkaarten, illustraties en quotes via mijn webshop en creatieve markten door het hele land.

Ik ben bezig van mijn hobby mijn werk te maken. Hoe fijn is dat!

 

Via Instagram @emilievanolm (#365dagenpost en #365daysofmail), Facebook en mijn blog geef ik iedereen die dat leuk vindt een kijkje in mijn leven, mijn creatieve uitspattingen en mijn liefde voor post.

Wat doe je als je weer meer post wilt sturen omdat dit mensen zo blij maakt, maar eigenlijk een beetje uit de snailmail scene bent gestapt omdat je begin 2016 meer tijd wilde hebben voor tekenen en een eigen bedrijfje bent gestart?

Ik ben in 2013 in de snailmail scene terecht gekomen en heb daar veel leuke contacten aan over gehouden.

Een heel adresboek vol met lieve dames en een enkele heer waarmee ik post en creatieve dingen heb gedeeld en ontvangen.

Dus… dan begin je gewoon met een persoonlijke challenge van 30 dagen post sturen.

En omdat het zo leuk was ga je na die eerste 30 dagen, gewoon verder met een 365 dagen challenge.

 

Ondertussen ben ik op de 70e postdag beland. Ik heb een vertrouwde kring aan wie ik post stuur en waarvan ik post ontvang. Daarnaast benader ik mensen (meestal via Instagram als er gereageerd wordt op foto’s) met de vraag of ze post willen ontvangen.

En via Instagram en mijn blog benaderen mensen mij ook om mee te doen aan het post project. 

 

Het leukste zou natuurlijk zijn als er meer mensen mee gaan doen en we met zijn allen lekker veel post versturen.

Want een kaartje versturen is zo leuk. Een kaartje ontvangen natuurlijk ook. Dat fijne gevoel van post in de bus of op de mat.

Die persoonlijke aandacht is fijn, iemand die een kaart uitzoekt, kijkt of er een (beetje) bijpassende postzegel is en een mooie tekst schrijft. Dat is toch heerlijk? Als ik post heb, gris ik het van de mat of het aanrecht (als er al eerder iemand thuis was), en kijk meteen of er ‘leuke’ post bij zit. Ondertussen zet ik dan een kop thee en ga heerlijk genieten van de brieven en ansichtkaarten, de mooie postzegels en verhalen. Nu lijkt het alsof ik heel veel post krijg, maar eigenlijk valt dat best mee.

Ik krijg zeker niet elke (post)dag post, maar als er post is geniet ik daar enorm van.

 

Jaren geleden startte ik met postcrossing via www.postcrossing.nl (red.: natuurlijk kan dit sinds kort ook via www.slakkenpost.nl) en dit is zeker een leuke manier om (zij het enigszins anoniem) post te kunnen versturen en ontvangen. De verhalen uit andere landen, de kaarten, de postzegels. Erg fijn om te ontvangen. Maar de buitenland postzegels zijn toch wel vrij kostbaar en bij postcrossing is het sturen over het algemeen naar het buitenland. Je kunt natuurlijk ook bij een Nederlandse Postcrossing groep aansluiten, maar dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Misschien ga ik dat nog eens uitzoeken.

Op dit moment heb ik veel lieve dames en een enkele heer waaraan ik post versturen kan.

Maar ik sta natuurlijk open voor verzoeken. Dus, wil je ook graag met mijn post project meedoen?

Stuur dan een mailtje aan info@ateliereem.nl en dan stuur ik je een kaartje.

Terug sturen hoeft niet, maar vind ik natuurlijk wel heel erg leuk. En wil je een eigen project startten, super leuk.

Gebruik dan #365dagenpost, dan kijk ik met je mee.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van verstuurde kaarten.

Ik probeer altijd aan te sluiten bij de situatie (nieuwe auto) of de interesse van de ander.

En moet bij het laatste eerlijk bekennen dat ik op postgebied en privé omga met mensen die met mij een liefde delen voor o.a. kunst, illustraties, katten, vreemde situaties en grappige kaarten.

 

Lieve groet,

Emilie Zonneveld-van Olm

 

Blog www.ateliereem.nl

Webshop: www.webshop-ateliereem.nl

 

 

Verstuurde kaarten


Google Translate