Terugblik 2017


Wat heeft snailmail voor jou betekent in 2017?

Eind 2017 vroeg ik of er een aantal personen zijn die voor mij een verhaal willen schrijven. Ik was benieuwd wat 2017 voor hun heeft betekent op het gebied van echte post. Voor mij zelf heeft het heel veel betekent, mijn verhaal kun je hier lezen. Hier onder kun je het verhaal van Stephen en Arinuska (ze woont op Curaçao) lezen.

Ik hoop om in de loop van de tijd meer verhalen van andere postmaatjes te mogen ontvangen. Je kunt je verhaal sturen naar mail@slakkenpost.nl, ik zet het graag op deze pagina.


Stephen's verhaal

 

 

Wat heeft snailmailen voor mij betekent in 2017?

 

Dat is eigenlijk een hele moeilijke vraag om te beantwoorden voor mij. Het is toch een bewogen jaar geweest. 1 ding kan ik met zekerheid zeggen: zonder snailmail had ik een hoop vrienden minder en was ik erg eenzaam. Het is namelijk niet leuk om weinig vrienden te hebben, maar dat weten jullie allemaal wel denk ik. Ikzelf zit dus met enkele issues waar ik mezelf voor schaam (niet nodig, ik ben wie ik ben).

 

Thuis en in mijn omgeving kan ik mezelf dus niet zijn. Ik ben dus genderfluid, dat wil zeggen dat ik me op momenten man voel (ben geboren als man) maar dat er ook momenten zijn waarop ik me vrouw voel. Ik zou die momenten natuurlijk graag willen uiten en dat is niet mogelijk dus krop ik die gevoelens op. Ik heb hele lieve penvriendinnen, die me echt door en door steunen! Veel penvriendinnen zijn opgehouden meestal met als reden dat ze liever niet met een man schrijven, klopt inderdaad, mannen zijn niet erg vertegenwoordigd in de snailmail wereld jammer genoeg. Het is toch raar dat ik bij penvrienden wel mezelf kan/mag zijn, terwijl ik bij familie dat niet kan :(.  Ik krijg, zonder dat ik het vraag meidendingen cadeau die ze niet meer gebruiken! LIEF.

 

Een ander ding dat snailmail me in 2017 heeft gebracht is een output voor mijn creativiteit. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn en dit kan ik met hartenlust doen met de brieven, vind ik leuk. Ik ben heel dankbaar voor alle brieven die penvrienden me in 2017 hebben gestuurd en ik hoop erop dat we blijven schrijven en wie weet meer vrienden komen in 2018 en dat we elkaar kunnen blijven steunen met schrijven. Ik ben er stukken gelukkiger van geworden, ben er nog niet helemaal maar ik werk er in 2018 aan. Komt goed ;)

 

Daarnaast heb ik in 2017 ook veel geleerd op snailmail gebied. Ik doe het nog niet zo lang en met elke brief die ik krijg leer ik weer nieuwe technieken die ik dan weer kan gebruiken om mijn ontvangers van de post blij te maken.

 


Arinuska's verhaal

    

 

Hoe heb ik snailmailen ontdekt?

 

In 2009 ben ik in verband met mijn studie verhuisd naar Nederland (ik woonde op Curaçao). Ik was toen maar 18 en had in het verleden maar één keer Nederland bezocht (toen was ik 9).  Ik ben gek op schrijven. Ik schreef toen ik jonger was graag verhaaltjes en poëzie. Toen ik in Nederland woonde, was  ik ver van alles wat voor mij bekend was en van mijn familie. Dit was een reden waarom ik weer ging schrijven. Eerst schreef ik alleen maar in mijn dagboek en brieven voor mijn beste vriendin.

 

Tijdens het lezen van één van mijn lievelings-tijdschriften kwam ik voor het eerst het term snailmail tegen en kwam ik  in aanraking met brieven schrijven voor een persoon die je niet kent. Het idee van een brievenbus vol met iets anders dan alleen factuurtjes leek mij meteen leuk. En zo begon ik in 2014 met postkaarten versturen naar onbekenden. Het was zo leuk om kennis te maken met verschillende landen, eilanden en steden door middel van postkaartjes. Ik verstuurde en ontving wekelijks minimaal 3 prachtige postkaarten vanuit verschillende delen van de wereld .

 

Maar toen ontstond een behoefte voor meer. Ik vond het jammer dat het contact eenmalig bleef. Natuurlijk is het leuk om vanuit zoveel mogelijke plaatsen post te ontvangen maar ik was nieuwsgierig en wilde meer weten over degene wie schreef . In maart van het jaar 2015 heb ik daarom mijn eerste penvriendin gevonden op een `penpal bank` pagina. En nu tel ik meer dan 25 penvrienden. Met mijn allereerste penvriendin schrijf ik ook nog steeds en we hopen binnenkort elkaar te persoonlijk  te ontmoeten.  

 

Voor mij is snailmailen het perfecte combinatie van mijn hobby's, knutselen en schrijven. Via mijn instagram profiel publiceer ik mijn creaties en probeer ik op die manier anderen hiermee te inspireren. Ik vind het ontzettend leuk om op dit manier inspiraties op te doen en te delen met anderen.

 

Nu ik terug ben verhuisd naar Curaçao is het niet altijd even makkelijk om bij te houden. Ik heb minder tijd over en het bezorgen van post gaat het hier ook anders. Zo zijn er maanden waar ik helemaal geen post ontvang en dan ineens 7 brieven in een keer. Aangezien ik vooral lange brieven schrijf en met de hand geschreven brieven meer tijd innemen heb ik soms hoge stapels liggen. Maar ik hou er niet van om snelle en slordige brieven te versturen en dat leg ik ook uit aan mijn penvrienden. Ik heb liever dat het wat langer duurt voor een reactie dan zomaar schrijven omdat ik van de stapel af moet. Gelukkig hebben mijn penvrienden daar begrip voor. Het is en blijft natuurlijk een vrijetijdsbesteding en niets leuker om een leuk en welverzorgd brief te ontvangen van een verre vriend(in). Het heet niet voor niets snailmail.

 

Wat heeft snailmailen in het jaar 2017 voor mij betekent?

 

Het jaar 2017 was voor mij een pittige jaar. Ik was bezig met het schrijven van mijn afstudeerscriptie,  tussendoor moest ik ook nog verhuizen, dan overleed een familielid, echt alles wat je kan bedenken is mij overkomen in 2017. Zwaar, leerzaam maar vooral hectisch.  

 

      Snailmailen was voor mij een manier om te ontspannen. Waar ik mijn gedachten op een leuke manier op papier kon zetten. Als ik creatief bezig ben dan ben ik in een heel andere wereld. 

 

Tijdens het schrijven ontstaat er een soort band tussen jouw en je penvriend(in) en opgegeven moment ook een echte vriendschap. Ik kreeg steun en advies van mijn penvrienden en dat is echt fijn. Soms heb je net een extra duwtje nodig. 
 

 

Arinuska

 

Co-administrator of Postloving 25

 


Google Translate