Huize Piñata


Op deze pagina wil ik jullie kennis laten maken met Huize Piñata.

Eerst leg ik jullie uit wat een Piñata is en daarna kun je een interview lezen.

Ik heb namelijk een interview gedaan met de oprichtster van Huize Piñata.

(★)

Wat is een Piñata?

Een Piñata is een figuur, meestal gemaakt van papier-maché.
Dit figuur wordt gevuld met snoepjes en cadeaus.
Een Piñata wordt meestal tijdens een verjaardag gebruikt.
De jarige en de gasten gaan dan om de beurt met een stok de Piñata stuk slaan.

De Piñata hangt meestal aan het plafond. En door tegen aan te slaan komt de inhoud eruit vallen.

Ik ben zelf met Piñata opgegroeid op Curaçao, daar doen ze dit erg vaak.
Piñata komt oorspronkelijk uit China en werd vroeger gebruikt om geesten te verjagen.

Dit gedachte mag natuurlijk de pret niet drukken.
Ik kan je vertellen een Piñata stuk maken en allerlei snoep en cadeaus oprapen is erg leuk om te doen.
Toen ik 25 werd, had ik zelf ook een Piñata voor al mijn 'volwassen' vrienden.
Kortom een Piñata is LEUK!

 
(★)

 

Ik wens jullie veel plezier met het lezen van dit interview.
Aarzel niet om jou eigen Piñata te bestellen via Huize Piñata.


Interview met oprichtster Lisa van Huize Piñata

 

 Vertel in het kort over jezelf?

Hallo allemaal! Mijn naam is Lisa Stuurman, 34 jaar en samenwonend met mijn man en twee kinderen in het gezellige Noord-Hollandse Schagen. Op dit moment heb ik geen fulltime baan in loondienst, maar ben ik interieurverzorgster, psycholoog, speelkameraadje, boksbal, wasserette medewerker en afwaskoningin, oftewel huismama 😀. Super fijn om nu de tijd te kunnen hebben met mijn kinderen en er altijd voor ze te kunnen zijn. Ik ben afgestudeerd kapster en heb mijn Bachelor Social Work, waarmee ik in de toekomst een baan hoop te vinden. Naast huismama zijn, maak ik heel graag Pinata’s als hobby om feestjes en verjaardagen extra speciaal te maken. 

 (★)

 

 Hoe ben je op de naam Huize Piñata gekomen?

 Mijn vorige naam was Leezy’s Pinata’s. Ook heel leuk, maar ik zocht iets standvastiger en wat professioneler. Mijn schoonheidsspecialiste kwam met een tip om de eerste letter meer richting het begin van het alfabet te zoeken.. Dus de A, B,C... etc. Ik zocht en heb wat familie om advies gevraagd. Hele waslijsten met potentiele namen en Huize Piñata was de laatste. Die bleef mij het meeste bij en vond ik super leuk klinken. Ik ben zelf wat logo’s gaan maken en gecheckt hoe het eruit zag en of het mij als klant zou aanspreken. Nou, ik ben helemaal happy ermee! 

 (★)

 

 Hoe lang maak je al Piñata’s?

 Mijn eerste Piñata maakte ik 8 jaar geleden voor mijn dochters tweede verjaardag. Daarna heb ik het elk jaar gedaan.
Mijn dochter is nu net 9 geworden. Intussen kreeg ik steeds meer de vraag van familie en vriendinnen om dit ook te maken voor hun kinderen. 

 (★)

      Hoe en waarom ben je op het idee gekomen om Piñata’s te maken?

 Zoals je kunt lezen bij de vorige vraag ben ik begonnen met Piñata’s maken voor mijn dochters tweede verjaardag. Ik kwam op het idee, omdat ik het vaak voorbij zag komen in filmpjes op sociale media e.d. Het leek mij een heel leuk idee om die vreugde mijn dochter ook te geven op haar verjaardag. Sinds vorig jaar, 2019, ben ik meer bestellingen gaan aannemen om mijn hobby verder te kunnen uitbreiden. Ik ben vorig jaar, mei 2019, gediagnosticeerd met baarmoederhalskanker. Piñata’s maken was echt mijn uitlaatklep en ik ben zo blij voor alle bestellingen die ik in die tijd heb mogen ontvangen. In deze Piñata’s zitten echt zweet en letterlijk tranen. Lekker muziekje op, mind op 0, iets moois maken en ook nog iemand blij maken. Wat wil je nog meer? Ja, een goede uitslag natuurlijk en die is er gelukkig ook gekomen. Dus uit iets heel vervelends is er voor Huize Piñata toch iets moois uitgekomen. 

 (★)

       Wat maakt jou Piñata’s anders dan de rest?

 De Piñata’s van Huize Piñata zijn compleet met de hand gemaakt en op verzoek van de klant. Bij het maken van een bestelling ga ik uitgebreid in op de vraag. Daarnaast houd ik de klant ook betrokken tijdens het proces en stuur ik af en toe updates. Mijn Piñata’s zijn met zorg gemaakt en geen enkele is hetzelfde. Je hebt dus altijd jouw eigen unieke Piñata. Daarnaast maak ik ze lekker groot, het moet wel een beleving zijn natuurlijk! 

 (★)

       Hoeveel tijd besteed je aan het maken van een Piñata?

 De tijd die ik besteed aan een Piñata hangt helemaal van het design af. Sommige vormen zijn wat moeilijker te maken dan de ander. Bepaalde klanten willen een pullstring Piñata (die je onderaan opentrekt) of een Piñata die je stukslaat. Ook daarin bestaat verschil, maar gemiddeld ben ik wel een weekje bezig met een Piñata. Ik pak hierin mijn tijd, zodat ik tot een perfect eindresultaat kan komen. 

 (★)

      Is er een Piñata geweest dat lastig was om te maken?

 Jazeker, heb er wel meerdere gehad. Maar ook hierin probeer ik in mijn hoofd altijd eerst een plan uit te stippelen voordat ik begin. Ik bedenk welke materialen ik moet kopen en welke ik moet gebruiken. De Girly Dino (Piñata) was een ingewikkelde, maar uiteindelijk zo verschrikkelijk leuk geworden! 

 (★)

      Maak je alleen Piñata voor verjaardagen?

 Nee, ik maak Piñata’s voor alle feestelijke doeleinden.
Denk aan verjaardagen, maar ook aan babyshowers, pensioenfeestjes, bedrijfsuitjes etc. 

(★)
 

       Hoe ver van te voren moet iemand een bestelling doorgeven?

Het liefst twee weken van tevoren, zodat ik mijn planning strak kan houden en er geen teleurstellingen ontstaan. Een enkele keer kan het voorkomen dat het een weekje van tevoren is, maar dan bespreken we een niet al te ingewikkeld design, zodat we toch tot een mooi eindproduct komen.

 (★)

 Heb je wel eens een lastige klant gehad en hoe ga je daarmee om?

 Op dit moment nog niet, omdat de meeste klanten het vertrouwen in mij hebben en wel de vrije hand geven. In mijn vorige banen ben ik gewend om met kritische klanten om te gaan, zoals bijvoorbeeld in de kapsalon. Mocht het zover zijn zal het aan de klant liggen hoe ik hiermee omga, maar ik probeer altijd professionaliteit voorop te stellen. 
(★)

  Is er nog iets dat je wil bereiken met Huize Piñata?

 Op dit moment ben ik erg blij hoe het dit jaar gegaan is met Huize Piñata. Ik heb echt heel veel leuke Pinata’s mogen maken voor veel lieve kids. Het lijkt me wel leuk om op grotere events een Piñata te mogen showen of dat er een Piñata moment is op een festival en dan mijn Piñata dan kapotgeslagen wordt. Zoiets lijkt me nog heel leuk. Verder hoop ik volgend jaar weer veel leuke en mooie Pinata’s te mogen maken!


Gemaakte Pinata's door Lisa

Ben jij ook zo enthousiast geworden van al deze leuke Piñata's?
En wil jij ook graag een Piñata voor jou kind, kleinkind, buurtjongen/buurtmeisje.
Voor jou oom die met pensioen gaat?
Het maakt niet uit voor wie of voor welk gelegenheid.
Iedereen verdient een Piñata.

En Huize Piñata is klaar om een Piñata te maken, speciaal voor jou.

 
(★)

Om in contact te komen met Lisa van Huize Piñata, verwijs ik je naar de onderstaande links.