Ins & outs slakkenpost


Hoe het allemaal begon:

Op deze pagina vind je alle post die ik aan het begin van 2016 ontvangen heb.
In het begin heb ik voornamelijk postkaartjes verstuurd en ontvangen (postcrossing).
Dat was ook erg leuk, maar ik merkte dat ik behoefte had aan meer dan alleen een kort stukje tekst schrijven.

Ik ben toen brieven gaan schrijven en vervolgens ben ik overgestapt naar (snailmailen) slakkenpost.

Dat houd in dat ik meer knutsel dan alleen een brief beantwoorden, het is net waar ik zin in heb.

 

In 2016 had ongeveer 5 penvriendinnen met wie ik regelmatig schrijf. Met 1 van de penvriendinnen ben ik een tijdje geleden begonnen met de ABC snaimail, we zijn nu inmiddels klaar. (Zie hieronder voor voorbeelden).

 

 Sinds kort heb ik 3 nieuwe penvriendinnen, met twee van hen ben ik ook met de ABC snailmail begonnen. Ik ben bijna klaar met beide ABC snailmail ronde.

 

Hetgeen ik in het verleden (voor 2016) zelf heb gemaakt en verstuurd heb ik helaas weinig tot geen foto's van.
Vanaf nu zal ik wel foto's maken (als ik het niet vergeet ;)) en plaatsen van alle slakkenpost die ik verstuur.

 

Onder het knopje Ins & Outs 2016 kun je alle post dat ik de maand december 2016 heb ontvangen en verstuurd bekijken!


Postkaarten

Dit zijn al de postkaarten die ik in het jaar 2016 ontvangen heb, allemaal dankzij Postcrossing. Ik heb postkaarten vanuit overal ter wereld ontvangen. Vanuit Nederland, België, Rusland, Amerika, China, Australië en noem maar op. 
Als je weinig tijd of zin heb om brieven te schrijven en het liefst eenmalig post verstuurd dan kun je het best beginnen met Postcrossen: simpelweg het versturen en ontvangen van postkaarten.

ABC slakkenpost

Ik ben momenteel (begin 2018) met  2 penvriendinnen bezig met de ABC thema. Dit houd in dat wij om de beurt een letter van de alfabet doen. Je verzint dan zelf een thema met de letter die aan de beurt is en maakt dan hiermee een slakkenpost. Sommige letters zijn natuurlijk makkelijker dan andere. Denk bijvoorbeeld aan de letter Q of X, dat gaan pas echte uitdagingen worden om iets leuks en origineels te verzinnen. 

Voor een vriendin heb ik de K van Kerst gemaakt en op de post gedaan. Echt een vrolijke thema vind ik dat.


Deze manier van slakkenpost sturen vind ik het leukst, omdat je echt je extra creatief bezig bent. Alleen moet je wel de tijd hebben en/of maken voor dergelijke slakkenpost ;).

Ook is het iedere keer weer een verrassing wat je ontvangt van de ander. Steeds weer voelt het alsof ik een cadeautje in een envelop krijg. Eigenlijk nog leuker dan een simpel cadeautje, er is toch iemand uren bezig geweest om speciaal voor mij iets moois te maken. Dat is toch geweldig?! 


Brieven 2016 - slakkenpost.nl
Alle ontvangen brieven van 2016

Brieven

Wow ik heb meer brieven van penvriendinnen ontvangen dan dat ik dacht. Iedere keer als ik mijn brievenbus open is het weer een verrassing als er weer een brief in ligt. Ik bewaar ze allemaal zorgvuldig. Dat vind ik niet meer dan normaal, aangezien er ook in een 'gewone' brief veel aandacht en tijd gaat zitten. Daar ga je dan toch netjes mee om!

 

Elke maand ga ik (proberen) een update te plaatsen van brieven, slakkenpost, ABC thema's die ik heb ontvangen en verstuurd.