Tapes


Tapes..en nog meer tapes.

Wat voor soorten tapes zijn er allemaal?

Er bestaan washi tapes, masking tapes, gekleurde plakband
maar ook deco tape, foil tape, lace tape, chalkboard tape, sticker tapes en magneet tapes.
Mijn favoriete soorten tape zijn toch wel washi/masking tapes met motieven en/of teksten.
Op deze pagina zal ik van alle tapes in het kort uitleggen wat het is en waarvoor je het meestal gebruikt of kunt gebruiken.

tapes slakkenpost.nl
Tapes, tapes en nog meer tapes

Washi en Masking Tapes

Washi tapes is van Japans rijstpapier gemaakt. Je kunt op een washi tapes gemakkelijk schrijven en/of het afscheuren.

Masking tape is een bedrukte papieren tape in verschillende kleuren en motieven, in principe dus hetzelfde als de washi tapes.

In het kort kun je zeggen dat alle washi tapes ook masking tapes zijn, maar niet alle masking tapes zijn washi tapes. Want het wordt niet allemaal met rijstpapier gemaakt.  

Deco en Folie Tapes

Deco tape is van plastic en het plakt veel beter dan washi/masking tapes. Je kunt deco tape niet opnieuw gebruiken en niet corrigeren, vast is vast. De masking tapes kun je redelijk makkelijk corrigeren en opnieuw plakken.

Folie tape, de naam zegt het al het glimt net als aluminium folie. Het is ook makkelijk breekbaar. De folie tape heeft meestal geen motief (maar kan dus wel) en is in alle denkbare kleuren te koop.

Lace en Chalkboard Tapes

Lace tape is tape met een kant motief. Het kan zowel van stof als van plastic zijn. 

De chalkboard tape, dit wordt ook wel krijtbord tape genoemd. De naam zeg het al; je kunt met krijt op de plakband schrijven en dit vervolgens gemakkelijk weer verwijderen.

Sticker en Magneet Tapes

Magneet tape is zelfklevend en magnetisch tegelijk. Ik heb ze ook, maar nog geen knutselproject gevonden om het te gebruiken.

Sticker tapes kun je gewoon als plakband gebruiken of de motieven afzonderlijk van elkaar gebruiken door ze te knippen. Tot nu toe heb ik deze variant alleen bij de Action gezien.