ABC  snailmail


Abc slakkenpost.nl
ABC slakkenpost

ABC snailmail

Wat is nou ABC slakkenpost of beter bekend als de ABC snailmail. Bij een ABC slakkenpost, worden alle 26 letters van het alfabet gebruikt. Om de beurt bedenken jij en je penvriendin een thema met de letter die jij op dat moment hebt. Bijvoorbeeld; als jij begint dan heb je de letter A. Het kan de A van Ananas, Antwerpen, Appel, Aap etc. zijn. Jij zult daarna, van jouw penvriend(in), een slakkenpost thema met de letter B ontvangen. Vervolgens ben jij weer aan de beurt om een slakkenpost (geen postkaartje) te maken met de letter C. Dat kan bijvoorbeeld C van Cactus, Citroen, Chocolade zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je eigen fantasie is je enige beperking. Natuurlijk kun je 'google' en 'Pinterest' je ook een handje laten helpen als je geen inspiratie hebt, vaak krijg je dan ideeën voor de leukste thema's. Zo ga je door totdat je bij de letter Z bent uitgekomen. Je kunt dan eventueel nogmaals het ABC met die penvriend(in) doen, maar dan juist andersom. Dan begint de ander met de A enz. enz.

 

Ik vind het bedenken van de thema erg leuk om te doen, net als het maken van de snailmail. Alleen zijn voor sommige letters niet makkelijk thema's te bedenken en duurt het even voordat ik definitief een thema heb gekozen. Een thema kiezen is ook afhankelijk van wat voor knutselspullen ik heb en of ik ze voor dat thema kan gebruiken. En natuurlijk moet ik het zelf ook een beetje leuk vinden, anders heb ik weinig tot geen inspiratie en zin om het te maken. Op Instagram en Pinterest kan je veel voorbeelden vinden van ABC snailmails. Neem eens een kijkje en laat je lekker gaan in je creativiteit. Ik ben benieuwd naar jouw creaties! Je bent welkom een foto of filmpje te sturen, dan kan ik het plaatsen op mijn site. Zo inspireren we elkaar weer toch?!

 


Penvriendin 1

Met deze penvriendin ben ik al een tijdje bezig, waardoor ik geen foto's etc. heb van de ABC snailmails hiervoor. Vandaar dat ik bij de letter M begin, sorry.
- - - - - - - - - - - - - - - -

De M van Movie & Music

Na lang na denken, is het de M van Movie en Music geworden. De reden dat ik hiervoor gekozen heb, is omdat ik gek ben op beide zowel Films en Muziek, dus voldoende inspiratie en ideeën. (Zie filmpje hieronder)

 

Hiervoor had ik de L van Loesje ontvangen. Ook een super leuk idee vond ik.


Na de M kreeg ik, de N van New York, mijn penvriendin gaat namelijk in de zomer er naartoe. Het was echt een leuke snailmail

 

Wanneer ik de foto of film daarvan heb zal ik het posten.


Na de N verstuurde ik, de O van Offline. Ik had deze thema gekozen, omdat ik belangrijk vind dat je leven niet om social media en beeldscherm draait. Ik gebruik facebook en instagram puur voor slakkenpost alleen. Daarnaast heb ik genoeg andere bezigheden buiten slakkenpost.


Vervolgens kreeg ik de P van P van alles en nog wat dat met P begin: papier, paperclips, paars etc.


Ik heb de Q van Quote en Quiz gemaakt voor penvriendin. Ik vond het moeilijk om een keuze te maken. Dus voor beide gekozen. Eindresultaat klik hier.


Van mijn penvriendin kreeg ik de R van Roze. Het was echt een aparte snailmail hoe ze het in elkaar heeft geknutseld. Echt leuk bedacht. Zie foto.

Roze ABC snailmail

Een tijdje terug heb ik de S van Sauna gemaakt. Bekijk de video voor het eindresultaat.


Na de Sauna kreeg ik de T van Theather van mijn penvriendin. De manier hoe zij snailmail maakt vind ik zo leuk. Zie video.


Voor de letter U heb ik de thema Uil gekozen. In het dagelijks leven vind ik uil geen leuke beesten, maar al de knutselspullen ervan zijn zo schattig.

Uil ABC snailmail

Van mijn penvriendin heb ik een leuke Vlinder ABC snailmail ontvangen.

Vlinder ABC snailmail

Ik vond het best lastig om een thema met de letter W te bedenken. Uiteindelijk heb ik voor de thema Wit gekozen, simpel maar leuk.

Wit ABC snailmail

X van Xtra large heb ik eind 2017 ontvangen.

Moet hiervan nog een foto maken!

Penvriendin 2

Met al mijn penvriendinnen heb ik een andere band. Met deze penvriendin maak ik veel thema's ook voor kinderen aangezien we beide jonge kinderen hebben.

- - - - - - - - - - - - - - - -

De D van Disney

Aangezien ik nu voor 2 penvriendinnen iets moest bedenken met de letter D, was het voor mij even zoeken. Ik had eerst in mijn hoofd om het thema Dromen te nemen, maar qua knutselspullen kwam ik daarmee, in eerste instantie, niet zo ver. Toen besloot ik om Disney te doen, want wie houdt er nu niet van de Disney figuren. Meeste Disney films heb ik gezien (dankzij onze kinderen). Het eindresultaat staat hieronder.


Na de Disney kreeg ik de E van Elfjes van penvriendin hier in Nederland

Elfjes ABC snailmail

Naar deze penvriendin heb ik de F van feest gestuurd, omdat ik die periode bijna jarig was.


De G van giraffe kreeg ik vervolgens van penvriendin

Giraffe ABC snailmail

Vervolgens verstuurde ik de H van hartjes naar penvriendin. Het was echt een schattige snailmail, vol liefde gemaakt ;).

Hartjes ABC snailmail

De I van ijsjes was leuk bedacht en de stickers die ik erbij kreeg super leuk en handig.

Ijsjes AC snailmail

De volgende letter J heb ik de J van jus d'orange bedacht. Het was gemakkelijke thema om te bedenken, maar wel leuk om te maken.

Orange ABC snailmail

De k van Koekjes gekregen, leuk snailmail. Af en toe zelf koekjes maken is altijd leuk.

Koekjes ABC snailmail

Ik heb voor deze penvriendin de L van Lachen gemaakt. Ik vond het erg leuk om te bedenken en om te maken. Deze snailmail heeft zeker een glimlach op mijn gezicht en die van anderen bezorgd.


Na de Lachen snailmail kreeg ik de M van Minion. Ik vind Minions erg grappig dus ik was extra blij met deze snailmail.

Minino ABC snailmail

Ik vond de letter N erg moeilijk om een thema te bedenken. Uiteindelijk werd het de N van Neon, omdat ik al spullen ervoor in huis had.

Penvriendin 3

Dit is een penvriendin uit Belgie, ik probeer af en toe om de verschillen tussen de landen in mijn snailmail te betrekken. Zoals Flora en Fauna en Holland.

- -  - - - - - - - - - - - -

De D van Dromen

De D van Dromen, had ik eigenlijk best snel verzonnen. Alhoewel ik de thema Dansen en Dokter ook leuk vond. Maar qua knutselspullen heb ik weinig hiervoor. Het lijkt mij leuk om washitapes of papier te hebben van de thema Dansen. De thema Dokter leek mij ook leuk om zelf thermometer etc. te maken. Uiteindelijk toch voor Dromen gekozen, met wat creativiteit bleek ik toch meer spullen (die te maken hebben met dromen) te hebben dan ik dacht.  En ik had al snel veel leuke ideeën in mijn hoofd.

Hieronder kun je het resultaat zien.


De E van enveloppen ontvangen. Was een simpel, maar leuk snailmail. Wel grappig bedankt.

Enveloppen ABC snailmail

De F van Flora en Fauna verzonden. Ik vond het echt een leuke thema om te bedenken en vervolgens te maken.
In de snailmail heb ik een aantal bloemen/planten en dieren in mijn buurt Overijssel beschreven.


De G van Getallen ontvangen, simpel maar leuk snailmail.

Getallen ABC snailmail

De H van Holland verstuurd naar penvriendin in België. Dit was ook een leuke thema om te maken. Ik had wat leuke cadeautjes besteld voor deze thema. Kun je zien op de foto.

Holland ABC snailmail

De I van inpakken ontvangen, de snailmail was een soort cadeautje hoe het was inpakt echt grappig.

Inpakken ABC snailmail

De J van Jam verzonden. Voor deze thema heb ik een andere soort snailmail gemaakt. Ik heb voor het eerst de loaded bag gemaakt. Dit soort snailmail ga ik vaker maken.

Jam ABC snailmail

Ik had het niet verwacht om een berichtje te krijgen van mijn penvriendin uit België. Een tijdje geleden besloot ze om mee te stoppen. Tot mijn verbazing kreeg ik een mail van haar of ik de ABC Snailmail wou afmaken met haar. We zijn bij de letter K gebleven van de week kreeg ik de K van Katten van haar, erg leuk bedacht.

Kat Abc snailmail

Voor de penvriedin in België heb ik de thema lieveheersbeestje bedacht. Ik vind het een leuke thema met schattige beestje.


Vervolgens ik na de L de thema Music ontvangen. Weer een leuke, vrolijke thema uit België.De Y van Yoga heb ik verstuurd, ik doe zelf ook af en toe aan Yoga.


De Z van Zon heb ik als laatste van deze penvriendin ontvangen. Ik kon een beetje zon wel gebruiken in de december maand.

 

Ook hiervan heb ik helaas geen foto van gemaakt.

 

 

Einde ABCIk heb de thema O van onderwater ontvangen, ik vond het simpel maar erg leuk bedacht.


Ik had al een tijdje de thema Puzzel in mijn hoofd, maar de snailmail zelf maken heeft mij wat tijd gekost om iets leuks en origineels te bedenken.


De Q van Quote ontvangen.
Het was simpel maar leuk, ik hou van quotes.

Q van Quote - abc snailmail - slakkenpost

De R van Regenboog heb ik verstuurd.

 

Helaas vergeten een foto van te maken!


Ontvangen S van Sterren.


De T van Toetjes heb ik verstuurd.


Ik heb de U van Unicorn ontvangen, best schattige beestje om mee te knutselen.


De V van Vissen verstuurd.
Persoonlijk vond ik dat ik de snailmail wat leuker kon maken, maar penvriendin was er blij mee.


De W van woorden ontvangen. Simpel maar leuk bedacht, Het vinden van toepasselijke goodies is soms lastig voor mij en mijn penvriendinnen.
Foto's van deze ABC's kun op slakkenpost Instagram vinden.

De X van Xl, Xs, en Xtc heb ik verstuurd. Vervolgens heb ik de Y van Yoghurt ontvangen en tot slot heb ik de Z van Zomer verstuurd. Voor de zomer had ik Tag flipbook gemaakt.

 

* Einde ABC ronde*


Music ABC snailmail

De thema Newspaper vond ik erg origineel bedacht en ik ben zeker blij met het eindresultaat.


De volgende thema past goed bij deze seizoen namelijk de herfst met de thema Oktober: in de vorm van een pocketletter.


Ik vond het super leuk om de Post ABC te maken, lekker vrolijk en kleur rijk is het geworden.


De Q van Qualitytime. Ik kreeg thee als gift. Ik vind het altijd leuk om de verschillende soorten thee te ontvangen van postmaatjes.


Verzonden ABC de R van Reclame.

 

Helaas vergeten een foto van te maken!


De S van Stickers heb ik ontvangen.
Wie hou nou niet van stickers, erg leuk bedacht.


Ik heb de T  van Thee verstuurd. Ik heb een soort portemonnee gemaakt met allerlei soorten Thee erin.


De U van Uilen heb ik ontvangen van de penvriendin uit België. Uiltjes blijven leuk om meet te knutselen vind ik, het maakt niet uit hoe vaak je het krijgt of verstuurt.


Verzonden ABC de V van Vlieger.


Ontvangen ABC de W van Walvis. Penvriendin heeft een leuke pocketletter van gemaakt.


De X van x-jes of wel kusjes. Ik vind de letter X echt lastig om een thema te verzinnen. Het is best leuk geworden vind ik.


De Y van Yoghurt ontvangen met een recept erbij.


De Z van Zee, de allerlaatste ABC snailmail met penvriendin uit België.

Einde ABC